Prof. Dr. Şebnem Baydere ve Ekibinin Projesi TÜBİTAK-NSTDA’dan Destek Aldı

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şebnem Baydere ve araştırma ekibinin, TÜBİTAK ile Tayland Ulusal Bilim ve Teknoloji Kalkınma Ajansı (NSTDA) işbirliği araştırma projeleri çağrısına sunduğu “Q-IoT: Servis Kalitesi Destekli Nesnelerin Interneti Sistem Mimarisi” başlıklı projesi destek almaya hak kazandı.

Üç yıl sürecek olan proje, Tayland Ulusal Elektronik ve Bilgisayar Teknolojileri Merkezi (NECTEC) Internet Inovasyon laboratuvarı Direktörü Dr. Chalermpol Charnsripinyo ve ekibi ile birlikte yürütülecek. Proje kapsamında geliştirilecek olan gelecek nesil nesnelerin interneti için uçtan uca servis kalitesi destekli dağıtık sis katmanı (IoT-Fog) modeli, Tayland ve Türkiye’de çeşitli akıllı şehir uygulama senaryoları ile test edilecek.

Prof. Dr. Şebnem Baydere ve ekibini tebrik ediyor, araştırma süreçlerinde başarılarının devamını diliyoruz.