Yeditepe Üniversitesi Akademik Yayın Teşviki (AYT) 2021 Dönemi (17.Başvuru) Açıldı

Değerli Öğretim Elemanlarımız,

Yeditepe Üniversitesi Akademik Yayın Teşviki (AYT) 2021 Dönemi (17.Başvuru) 25 Nisan - 25 Mayıs 2022 tarihleri arasında “ayt.yeditepe.edu.tr” adresinden çevrimiçi başvurulara açık olacaktır.

Başvuru öncesi önemli hususlar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

• Web sitesine kurum e-posta kullanıcı adı (yeditepe.edu.tr uzantısı olmadan) ve şifresi ile giriş yapılmaktadır.
  • Web sitesine ilk kez giriş yapacak öğretim elemanlarımız başvurularını giriş yaptıktan sonra en erken 24 saat sonra gerçekleştirebileceklerdir.
  • AYT aşağıdaki kategorilerden oluşur.

1. Kategori - Makaleler
  1. Scopus veri tabanı tarafından taranan yayınlar
  2. Diğer dergilerde yayımlanan makaleler

1. Kategori - Kitaplar
  1. Ulusal
  2. Uluslararası

1. Kategori – Patentler/Faydalı Model/Tasarım Tescili
  1. Ulusal
  2. Uluslararası

1. Kategori – Sanatsal Çalışmalar
  • Kategori - A Scopus veri tabanı tarafından taranan yayınlar için başvuru alınmamaktadır. Diğer tüm kategorilerden başvurular Yeditepe Üniversitesi’nde görevli öğretim elemanları tarafından www.ayt.yeditepe.edu.tr adresinden bireysel olarak yapılır.
  • Yeditepe Üniversitesi mensubu olmayan ortak yazar/buluşçu/sanatçılar bu teşvik kapsamı dışındadır.
  • Her yıl sadece bir önceki yılda yapılan yayınlar için 1 kez başvuru alınır. Bu dönem 2021 tarihli yayınlar, sanatsal çalışmalar ve tescilli patentler için başvuru alınmaktadır.
  • Çevrimiçi başvurular dışında basılı olarak dilekçe ile iletilen başvurular değerlendirmeye alınmaz.
  • Çevrimiçi başvuru formunun tam ve doğru doldurulmasından başvuru sahibi sorumlu olup, eksik ve/veya hatalı girilen bilgi ve ekler ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz.
  • Tüm kategorilerden yapılan yayınlarda  “Yeditepe Üniversitesi” veya “Yeditepe University” ismi geçmelidir. İsmi geçmeyen yayınlar değerlendirmeye alınmaz.
  • Kitap/Kitap Bölümü kategorilerinden yapılan başvurularda kitabın aslının veya kitabın aslına ulaşılmasının mümkün olmadığı durumlarda kitabın tamamına ait e-kitap versiyonunun;  Sanatsal Çalışmalar kategorisinden yapılan başvurularda ise çalışmaya ait orijinal dokümanların son başvuru tarihine kadar Proje Yönetim Ofisi’ne iletilmesi gereklilik olup, zamanında iletilmeyen başvurular değerlendirmeye alınmaz.

Rektörlük

İlgili Birimler:

Kategori - A Scopus veri tabanı tarafından taranan yayınlar için;

Emre Özdayı: emre.ozdayi@yeditepe.edu.tr

Diğer Kategoriler için;

Proje Yönetim Ofisi: yeditepe.pyo@yeditepe.edu.tr

Başvuru adresi teknik sorunlar için;

Bilgi İşlem : itsm.yeditepe.edu.tr   adresinden talep oluşturulmalıdır.