4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI ÇAĞRISI AÇILDI!

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı; bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını amaçlamaktadır. Program kapsamındaki projelerde; katılımcıların bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

4004 destek programına başvuru yapabilmek için aşağıdaki her iki koşulun sağlanması gerekmektedir:
•    En az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak,
•    Kamu kurum/kuruluşları, üniversiteler, belediyeler ya da kamunun veya belediye iştiraklerinin işlettiği bilim merkezinde tam zamanlı ve kadrolu personel olmak.

Programa başvurular;
•   http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr adresinden (güncelleme çalışması nedeniyle önümüzdeki günlerde aktif hale getirilecektir)
•   ARBİS bilgileri ile giriş yapılarak E-imza aracılığı ile yapılacaktır.

·         Başvurunun sistem üzerinden tamamlanıp onay verilmesi için son tarih 28 Aralık 2020 saat 17.30’dur.

·         Başvurunun tamamlanması için gerekli imzaların elektronik ortamda (e-imza) tamamlanması gerekmektedir.

·         Başvuruya ait tüm belgeler başvuru sistemine yüklenilecek olup, basılı kopya gönderilmesi gereken herhangi bir evrak bulunmamaktadır.

Başvuru aşamasında aşağıdaki görevlerde bulunan kişilerin E-imza almış olmaları gerekmektedir:

•    Proje yürütücüsü

•    Projenin Yürütüldüğü kurum / kuruluş üst düzey yetkilisi

•    Uzman personel

•    Katılımcı kurum / kuruluş üst düzey yetkilisi

•    Diğer hak sahipleri

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı Çağrı Metni için tıklayın.
Başvuru formları için tıklayın.
Proje Başvuru Sistemi (PBS) ile ilgili bilgilendirme sunumu için tıklayın.
E-imza ile ilgili sorunlarınız için: tıklayın.